Skocz do zawartości

Babka Ajerkoniakowa


anika

Rekomendowane odpowiedzi

15dkg krówek, 25dkg tłuszczu, 25dkg cukru, 4 jajka, szczypta soli , szklanka ajerkoniaku, 25dkg mąki pszennej, łyżeczka proszku do pieczenia . Cukierki pokroić na niewielkie kawałki, tłuszcz utrzeć z cukrem i szczyptą soli, ucierając dodawać pojedyńczo jajka. Wlać ajerkoniak, ucierając dalej dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, na koniec wsypać cukierki. Ciasto przełożyć do wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką tartą formy z kominem, piec godzinę w 175*c. Wystudzić i posypać cukrem pudrem. babka jest naprawdę smaczna. :lol:

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.