Skocz do zawartości

Kokosanka


Krystyna68

Rekomendowane odpowiedzi

Biszkopt na dużą blache

Skład:

5 jajek

1 szkl. kartoflanki

2 łyżka mąki zwykłej(tortowej)

1 szkl.cukru

1 mały proszek(2 pełne łyżeczki).

Przygotowani:

Ubić trzepaczką białka, z cukrem + szczypta soli, na sztywno, dodać żółtka, makę + proszek wszystko lekko wymieszać trzebaczką. Wstawić do nagrzanego piekarnika 180-200 stopni C. Piec 30 minut.

Po ubieczeniu przekładamy biszkopt krem. Biszkopt nalezy ubiec wcześniej.

Krem

Skład:

o,5 lit. mleka

3 tłyzki cukru

1 budyń smietankowy

2 łyzki mąki torowej.

Przygotowanie:

Mleko podzielic na dwie części. Jedną szklanke zagotowac w drugiej rozmieszać budyń + mąke + cukier. Wszystko wymieszać trzepaczką i wlać do gotującego się mleka(gotowac jak budyń).

Po ostudzeniu utrzeć 1 kost. masło albo 1/2 masła + 1/2 Kasi i stopnowo dodawać masę budyniową. W ten krem dodać ananasy z 1 puszki. Ananasy odcedzić i pokroic w drobną kostke iprzekroic na połowę i skropić sokiem z ananasów. Krem dzileimy na dwie częsci. Jedną część kładziemy na sączony biszkopt drugą połową przykrywamy i reszte kremu wysmarowac na wierzch ciasta.

Posypka na ciasto

Skład:

1 łyżka masła

3 łyzki cukru

1 szkl. kokosu.

Przygotowanie:

Wszystkie składniki upiec na jasno złoty kolor w patelni. Ciepłą posypke nałożyć na ciasto. Włożyć do woreczka foliowego i stawić do lodówki.

Smacznego!!!

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.