Skocz do zawartości
Forum Kulinarne Smaczny.pl

Krystyna68

Smakowicze
  • Zawartość

    52
  • Rejestracja

  • Ostatnia wizyta

Reputacja

0 Neutralny

1 obserwujący

O Krystyna68

  • Tytuł
    Stały bywalec
  • Urodziny 03.08.1938

Informacje o użytkowniku

  • Płeć
    Kobieta
  • Lokalizacja
    Gdynia-Cisowa

Kontakt

  • Gadu-Gadu
    7768423
  1. U mnie nie ma zakalca. Jest pyszne! Mało słodkie. Rewelacja!!
  2. Upiec biszkopt według własnego przepisu. Ja pieke z różnych nie ma jednego. Masa: Ugotować budyń śmietankowy z 1 łyżką mąki, po ostudzeniu połączyć z kostką masła. Wszystko wyłożyć na biszkopt. Potem na to kładziemy dżem z czarnej pożeczki. Jak chcemy aby był rzadszy dżem to warto go zmiksować. Wtedy będzie łatwiej smarować na masie budyniowej. Na to kładziemy pokruszone bezy ok. 10 dag. Muszą być pokruszone drobnitko. Na wierzch polewa. Ja mam z czekolady gorzkiej i kakao.
  3. Szukam jakieś sałatki sprawdzonej dla osób starszych ze sztucznymi zębami i nie ciężko trawnych jak np. fasola, groch i kukurydza. Nie chcę z rybą bo jest za ciepło. Muszę mieć gotowę do jutra do 15 o 16 już będą goście. Proszę o pomoc!!
  4. Własnie to ciasto wstawiliśmy z babcią do piekarnika. Napewno dam zdjęcie dzisiaj. Dzisiaj pisze wnuczka Krystyny. Babcia dzisiaj jest zajęta robi wypieki i smakołyki na jutrzejszą imprezkę. Impreza z okazji 70 lat babci.
  5. Krystyna68

    Krem Na Biszkopt

    Jakieś owoce dodać na wierz a to później zalać galaretką.
  6. Krystyna68

    Tort bezowy

    Moja mama robi inne ciasto z bezów. Jak zrobimy dzisiaj z babcią to ciasto. To podam przepis i zdjęcie. Nasze ciasto jest pyszne.
  7. Krystyna68

    Biszkopt

    Babci zawsze piecze się z ciasto z jednego końca. Taki ma już piekarnik. Dzisiaj będę ja pisać. Wnuczka Krystyny. Babcia jest zajęta przygotowaniem na swoją 70 lat jutro. Biszkopt wyszedł na mące tortowej typ 450 z zielonymi paskami.
  8. Krystyna68

    Biszkopt

    mój biszkopt
  9. Ja jutro będę robić takie a z mandarynkami z puszek. U mnie urodziny 70 lat będą starsze osoby ze sztucznymi zębami. To muszą być miękkie rzeczy w środku. Na jakiej mące piekliście i na jakim proszku do pieczenia??
  10. Wykonanie: 1 kg pangi mrożonej obtoczyć w tartej bułce a najpierw posolić i usmażyć na oleju, przełożyć do naczynia żaroodpornego. Sos: 1/4 śmietany słodkiej 18% 1/4 śmietany słodkiej 30% Śmietany zagotować i dodać 1 kostkę serka topionego "Chochland". Jeżeli jeszcze sos rzadki to dorzucić trochę startego sera żółtego. Ser musi sie rozpuścić na wolnym ogniu zagęścić sos. Sos doprowadzić do smaku. Rybę zalać sosem i obficie posypać świeżym koprem następnie zapiec w piekarniku. Podawać najlepiej na ciepło. Zimne też dobrze smakuje. Smacznego!!
  11. Składniki: 1/2 kg ser Gouda 1/2 kg pieczarki 1 szt. serek topiony 2 szt. cebula Wykonanie: Ser gotować 1 1/2 godzinę. Usmażyć pieczarki z cebulą na maśle, pod koniec smażenia dodać 1 serek topiony. Rozwałkować ser gotowany i nałożyć farsz - wszystko zwinąć w folię aluminiową i wstawić do lodówki.
  12. Krystyna68

    Gofry Tanie

    myślałam, ze domyślicie się jak wafle to piecze się wafelnicy teraz dopisuje
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.