zazula226 Opublikowano 1 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2006 Składniki: - 1 jajko - 1/4 szklanki maki - 1/4 szklanki mleka( pół na pół z wodą) - 30 dag kapusty kiszonej - 3 parówki cienkie - 3 łyżki oleju - 6 łyżeczek ketchupu - 6 łyżeczek musztardy - sól - pieprz - cukier - ostra papryka w proszku - 10 dag sera żółtego - 1/2 szklanki soku jabłkowego Sposób przygotowania: Kapustę podsmażyć na oleju, podlać sokiem jabłkowym i dusić 20 minut. Doprawić do smaku. Z mąki, mleka z wodą i jajka zrobić gęste ciasto. Usmażyć 3 duże omlety. Posmarować je musztardą i keczupem, ma każdy położyć kapustę i kiełbaskę. Zrolować, ułożyć na blaszce, posypać serem żółtym startym na tarce o grubych oczkach. Zapiekać około 20 minut w 200°C Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.