Skocz do zawartości

Orzechowy rarytas


Rekomendowane odpowiedzi

Składniki: - 4 jajka - 25 dag cukru - 1 torebka cukru waniliowego - 10 łyżek mąki pszennej - 5 płaskich łyżek maki ziemniaczanej - 2 łyżeczki proszku do pieczenia - 3 płaskie łyżki kakao - 1 budyń waniliowy - 1/2 litra mleka - 1/2 kostki masła - 20 dag orzechów włoskich - 10 dag mielonych orzechów laskowych - polewa mleczna i gorzka Sposób przygotowania: Białka ubić na sztywno z 15 dag cukru i cukrem waniliowym. Dodawać po 1 żółtku. Wymieszać z mąką, kakao i proszkiem do pieczenia. Ciasto wylać na tortownicę i piec około 30 minut w 180°C. Budyń ugotować wg przepisu na opakowaniu. Przykryć folią i odstawić do ostygnięcia. Odłożyć kilka orzechów włoskich do ozdoby, resztę zmielić. Masło utrzeć z pozostałym cukrem, ucierając dodawać po łyżce ostudzonego budyniu. Na końcu dodać wszystkie mielone orzechy. Biszkopt pokroić na 3 części, i przełożyć je przygotowanym kremem orzechowym, schłodzić w lodówce przez około 2 godziny. Polewy wymieszać, posmarować nimi tort, łącznie z bokami, ozdobić pozostawionymi orzechami i jeszcze schłodzić. Smacznego;))

Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić obrazków. Dodaj lub załącz obrazki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.