Justyna 25 Opublikowano 3 Kwietnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2006 Składniki: 1kg chudego twarogu 20dag masła 5 żółtek po 3 łyżki migdałów i rodzynek 5dag fig 2łyżki kandyzowanej skórki pomarańczowej łyżka cukru waniliowego 1 1/4 szklanki cukru pudru szklanka śmietany owoce do dekoracji PRZYGOTOWANIE: Twaróg przepuścić przez maszynkę.Migdały figi i rodzynki posiekać.skórkę pomarańczową pokroić.Żółtka utrzeć z cukrem pudremi cukrem waniliowym.Ciągle ucierając dodać śmietanę.Naczynie wstawić do większego z gorącą wodą Ubijać na małym ogniu aż zgęstnieje. Zdjąć z ognia.Dokładnie wymieszać z masłem twarogiem i bakaliami. Włożyć do wysokiej formy.Formę odwrócić i postawić na talerzu.Wstawić na noc do lodówki. Przed podaniem udekorować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.