Justyna 25 Opublikowano 3 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2006 Składniki: 1kg chudego twarogu 20dag masła 5 żółtek po 3 łyżki migdałów i rodzynek 5dag fig 2łyżki kandyzowanej skórki pomarańczowej łyżka cukru waniliowego 1 1/4 szklanki cukru pudru szklanka śmietany owoce do dekoracji PRZYGOTOWANIE: Twaróg przepuścić przez maszynkę.Migdały figi i rodzynki posiekać.skórkę pomarańczową pokroić.Żółtka utrzeć z cukrem pudremi cukrem waniliowym.Ciągle ucierając dodać śmietanę.Naczynie wstawić do większego z gorącą wodą Ubijać na małym ogniu aż zgęstnieje. Zdjąć z ognia.Dokładnie wymieszać z masłem twarogiem i bakaliami. Włożyć do wysokiej formy.Formę odwrócić i postawić na talerzu.Wstawić na noc do lodówki. Przed podaniem udekorować. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.