Skocz do zawartości

Schab z morelami


ina12

Rekomendowane odpowiedzi

"Moja kuchnia" 1 kg schabu bez kości ( musi być szeroki) 100 g suszonych moreli 100 ml śmietanki 30% 50 g płatków migdałowych 2 łyzki mąki ziemniaczanej, sól, pieprz, cukier. Sposób przyrządzenia: Mięso umyć i osączyć, a następnie zrobić dziurę przez całą długość schabu za pomocą drewnianego trzonka. Otwór w mięsie ciasno napełnić umytymi morelami. Jeżeli schab jest ze skórą naciąć w ukośną kratkę i natrzeć solą oraz pieprzem. Mięso włożyć do rondla i piec 1,5 godz. w temp. 200*C, podlewając co kilka minut niewielką ilością gorącej wody. Powstały sos z pieczenia dopełnić goracą wodą ( ok. 300ml ), dodać śmietankę i cukier. Zagęścić mąką ziemniaczaną rozprowadzoną w zimnej wodzie, zagotować i wrzucić płatki migdałowe. Pieczeń pokroić i ułożyć na półmisku, a następnie polać sosem i udekorować. ina12

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.