dana2005 Opublikowano 6 Kwietnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2006 Sos chrzanowy 1 szklanka gęstej śmietany kremowej, filiżanka świeżo utartego chrzanu lub kupionego w sklepie(starannie trzeba odlać ocet) , pól łyżeczki soli, 2 łyżeczki cukru, 5 łyżeczek rodzynek, otarta skórka z polowy cytryny, sok z całej cytryny, 2 łyżeczki posiekanych migdałów. Śmietankę, miskę i trzepaczkę wkładamy na 2 godziny do lodówki. Po tym czasie śmietankę ubijamy z solą, cukrem i sokiem z cytryny. Delikatnie i stopniowo po łyżce łączymy z chrzanem. Następnie dodajemy umyte w gorącej wodzie rodzynki i posiekane migdały. Świetnie smakuje z białą gorącą kiełbasą, szynką i zimnym pieczonym mięsem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.