aneta26 Opublikowano 8 Kwietnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2006 CISTO I 3SZKL MĄKI 1SZKL CUKRU 1MARGARYNA ZAGNIEŚĆ CIASTO I SCHŁODZIĆ (JAK SIĘ NIE BĘDZIE CHCIAŁO ZAGNIEŚĆ DODAĆ ŁYŻKĘ ŚMIETANY) CIATO II 1SZKL ŚMIETANY 1/2SZKL CUKRU 3JAJKA CAŁE 1 ŁYŻECZKA SODY ŁYŻECZKĘ SODY ROZPUŚCIŚ W 1 ŁYŻECZCE CIEPŁEJ WODY. BIAŁKA UBIĆ NA SZTYWNO, DODAĆ CUKIER I ŻÓŁTKA. UBIJAJĄC DALEJ DODAĆ ŚMIETANĘ, KAKAO I SODĘ.DO CIASTA KAKAOWEGO ZETRZEĆ NA TARTCE SCHŁODZONE CIASTO I WYMIESZAĆ I UPIEC 2 PLACKI. KREM 1/2L MLEKA 3ŁYŻKI CUKRU 4ŻÓŁTKA 3ŁYŻKI MĄKI WYMIESZAĆ CUKIER, ZÓŁTKA I MĄKĘ Z 1SZKL MLEKA. RESZTĘ MLEKA ZAGOTOWAC . UGOTOWAĆ BUDYŃ . OSTUDZIĆ BUDYŃ UTRZEĆ Z 1 MASŁEM. ROZPUŚCIĆ 2 CZERWONE GALARETKI. POTRZEBA BĘDZIE JESZCZE PACZKA BISZKOPTÓW OKRĄGŁYCH. NA PIERWSZY PLACEK WYŁOŻYĆ MASĘ, UŁOŻYĆ BISZKOPTY I ZALAĆ TĘŻEJĄCĄ GALARETKA, POŁOŻYĆ DRUGI PLACEK. NA WIERZ POLAĆ POLEWĄ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.