Skocz do zawartości

Bambo


Jamaica

Rekomendowane odpowiedzi

CIASTO: -0,5 kostki margaryny -1 szklanka cukru -2 szklanki mąki -2 jaja -2 łyżki kakao -2 łyżki dżemu -1 szklanka mleka -1 łyżeczka sody oczyszczonej KREM: -0,5 litra mleka -1 kostka masła -1 szklanka cukru -3 łyżki kakao -0,5 szklanki kaszy manny -zapach rumowy POLEWA: -1/3 kostki margaryny -4 łyżki cukru -1 łyżka wody -1 łyżka kakao CIASTO: Margarynę utrzeć z cukrem, dodać kakao i dżem,a następnie kolejno: jaja, mąkę,sodę i mleko. Ciasto wlać do tortownicy o średnicy ok.26 cm i piec około godziny w średnio gorącym piekarniku. Wystudzić i przekroić na 3 placki. KREM: Na mleku ugotować gęstą kaszę mannę i ostudzić ją. Masło utrzeć z cukrem. Dodawać do niego po łyżce kaszy i ucierać dalej. Na końcu dodać kakao i zapach. Wymieszać i otrzymanym kremem przełożyć ciasto. POLEWA: Składniki polewy rozgrzać w garnku, wymieszać, ostudzić i polać ciasto. Jeszcze tylko ozdobić i... gotowe :D Można pałaszować :D Smacznego :-)

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.