Jamaica Opublikowano 11 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2006 CIASTO: -0,5 kostki margaryny -1 szklanka cukru -2 szklanki mąki -2 jaja -2 łyżki kakao -2 łyżki dżemu -1 szklanka mleka -1 łyżeczka sody oczyszczonej KREM: -0,5 litra mleka -1 kostka masła -1 szklanka cukru -3 łyżki kakao -0,5 szklanki kaszy manny -zapach rumowy POLEWA: -1/3 kostki margaryny -4 łyżki cukru -1 łyżka wody -1 łyżka kakao CIASTO: Margarynę utrzeć z cukrem, dodać kakao i dżem,a następnie kolejno: jaja, mąkę,sodę i mleko. Ciasto wlać do tortownicy o średnicy ok.26 cm i piec około godziny w średnio gorącym piekarniku. Wystudzić i przekroić na 3 placki. KREM: Na mleku ugotować gęstą kaszę mannę i ostudzić ją. Masło utrzeć z cukrem. Dodawać do niego po łyżce kaszy i ucierać dalej. Na końcu dodać kakao i zapach. Wymieszać i otrzymanym kremem przełożyć ciasto. POLEWA: Składniki polewy rozgrzać w garnku, wymieszać, ostudzić i polać ciasto. Jeszcze tylko ozdobić i... gotowe :D Można pałaszować :D Smacznego :-) Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.