Skocz do zawartości

Bardzo łatwe ciacho pomarańczowe


Jamaica

Rekomendowane odpowiedzi

CIASTO: -25 dag masła roślinnego -25 dag cukru -5 jajek -25 dag mąki -1 żółtko -sok i skórka z 1 pomarańczy -1 łyżeczka proszku do pieczenia PIANA POMARAŃCZOWA: -1 białko -3 łyżki cukru -3 łyżki soku pomarańczowego -smażona skórka pomarańczowa Utrzeć masło z cukrem na pianę. Stopniowo dodawać po jednym jajku. Od trzeciego jajka dosypywać po łyżce mąkę. Wbić również żółtko (zostanie z jajka przeznaczonego na pianę). Następnie dodawać kolejno: proszek do pieczenia, sok z pomarańczy i otartą skórkę z pomarańczy. Ciasto wyłożyć do tortownicy i piec ok.40 minut w średnio nagrzanym piekarniku. Kiedy ciasto jest już dobrze wyrośnięte i przyrumienione, posmarować jego wierzch pianą (robi się ją ubijając białko z cukrem i dodając na końcu sok pomarańczowy). Posypać smażoną skórką pomarańczowąi wstawić do jeszcze ciepłego piekarnika, by nieco się wysuszyła. Smacznego!!!

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.