Jamaica Opublikowano 11 Kwietnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2006 -20 dag czerstwej bułki -rosół z kostki -tarta bułka -4 jajka -10 dag tartego sera -garść świeżych ziół (bazylia, pietruszka, szczypiorek); mogą być też oczywiście zioła z torebki -tłuszcz do smażenia Bułkę połamać na kawałki, zalać ciepłym rosołem i zostawić na pół godziny. Odcisnąć nadmiar płynu i przetrzeć przez sito lub przepuścić przez maszynkę. Jajka ubić z solą, ziołami i tartym serem, wymieszać z bułką, a jeśli jest zbyt płynna, dodać tartej bułki. Zostawić na pół godziny. Po upływie tego czasu formować spore kulki, obtaczać je w tartej bułce, lekko spłaszczać i smażyć na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor. Chlebowe pulpeciki to doskonały dowód na to, że można wyczarować „coś z niczego” i że to „coś” może być naprawdę bardzo smaczne :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.