Jamaica Opublikowano 11 Kwietnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2006 BISZKOPT: -4 jaja -1 szklanka cukru -0,5 szklanki mąki pszennej -taka sama ilość mąki ziemniaczanej -1 łyżeczka proszku do pieczenia -2 łyżki kakao KREM: -0,5 kostki masła -0,5 kostki dobrej margaryny -2 jaja -6 łyżek cukru -30 dag truskawek (w sezonie świeżych-drobniutko pokrojonych; teraz mogą być mrożone) PRZYDA SIĘ WAM TEŻ... -paczka małych bezów -polewa czekoladowa BISZKOPT: Z podanych składników upiec biszkopt (odsyłam do wielu fantastycznych przepisów na tej stronie), wystudzić go i przekroić na 2 placki. KREM: Jaja z cukrem ubić na parze na puszystą masę. Wystudzić. Masło i margarynę utrzeć, dodawać do niego po łyżce utarte jaja. Wciąż ucierając dodawać po troszeczku truskawki. Spód biszkoptu posmarowac połową kremu, wetknać bezy (tyle, ile się tylko zmieści), nałożyć pozostały krem i przykryć biszkoptem. Wierzch ciasta polac polewą i przybrać pozostałymi bezami.Smacznego!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
monilek26 Opublikowano 11 Kwietnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2006 Mniamniuśnie się zapowiada :D Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jamaica Opublikowano 12 Kwietnia 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2006 I takie właśnie jest! Mam nadzieję,że spróbujesz się za to zabrać i dasz znać jak wyszło. Pozdrówka! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
monilek26 Opublikowano 19 Czerwca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2006 Ciasto robiłam jest przepyszne :-D Ze względu na to, że moja rodzinka przepada za truskawkami - ciasto szybko zniknęło ze stołu. Z pewnością jeszcze nie raz powrócę do tego przepisu. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.