Skocz do zawartości

Ciasto z kremem, bezami i truskawkami...


Jamaica

Rekomendowane odpowiedzi

BISZKOPT: -4 jaja -1 szklanka cukru -0,5 szklanki mąki pszennej -taka sama ilość mąki ziemniaczanej -1 łyżeczka proszku do pieczenia -2 łyżki kakao KREM: -0,5 kostki masła -0,5 kostki dobrej margaryny -2 jaja -6 łyżek cukru -30 dag truskawek (w sezonie świeżych-drobniutko pokrojonych; teraz mogą być mrożone) PRZYDA SIĘ WAM TEŻ... -paczka małych bezów -polewa czekoladowa BISZKOPT: Z podanych składników upiec biszkopt (odsyłam do wielu fantastycznych przepisów na tej stronie), wystudzić go i przekroić na 2 placki. KREM: Jaja z cukrem ubić na parze na puszystą masę. Wystudzić. Masło i margarynę utrzeć, dodawać do niego po łyżce utarte jaja. Wciąż ucierając dodawać po troszeczku truskawki. Spód biszkoptu posmarowac połową kremu, wetknać bezy (tyle, ile się tylko zmieści), nałożyć pozostały krem i przykryć biszkoptem. Wierzch ciasta polac polewą i przybrać pozostałymi bezami.Smacznego!!!

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 2 miesiące temu...

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.