Skocz do zawartości

Puchowa kaszka z owocami


Jamaica

Rekomendowane odpowiedzi

-1 szklanka wody -2 szklanki mleka -0,5 szklanki kaszy manny -0,5 szklanki cukru -sok z całej cytryny -2 duże mandarynki -2 dorodne banany -2 kiwi Do naczynia, w którym będzie się gotowała kasza, wlać wodę. Wsypać do niej kaszę mannę, wymieszać i odstawić na godzinę, aby napęczniała. Po tym czasie naczynie z kaszą postawić na średnim ogniu, dodać mleko, cukier (można też szczyptę soli) i zagotować. Gotować, często mieszając, do czasu, aż kasza będzie miękka. Z reguły zajmuje to 10-12 minut. Po zdjęciu z ognia połączyć z sokiem z cytryny, wymieszać i odstawić do przechłodzenia. Letnią (o temperaturze pokojowej) kaszkę ubijamy na puch, rozkładamy w pucharkach i przybieramy owocami.Prosta, tania i naprawdę smaczna propozycja na podwieczorek lub deser, a na upartego także na śniadanie dla dzieci :D Oczywiście podane owoce są tylko przykładem i możecie eksperymentować w tej kwestii, w zależności od upodobań i zawartości spiżarni :D Smacznego!!!

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.