Jamaica Opublikowano 15 Kwietnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2006 -1 czubata szklanka kaszy manny -1 kopiasta łyżka masła -1 litr wody -sól Do 1 litra gotującej się wody wsypać, cały czas mieszając, kaszę mannę. Gdy stanie się gęsta, dodać masło, zmniejszyć ogień, mieszać i jeszcze przez kilka minut trzymać na niewielkim ogniu, aż kasza zrobi się miękka. Wylać na duży, płaski półmisek i rozprowadzić równomiernie w taki sposób, aby warstwa była cienka (1-2 cm grubości). Odstawić do wychłodzenia. Zimną pokroić w kostkę. Takie kluseczki mają niespodziewanie wiele zastosowań :D Można podawać je do wszelkiego rodzaju czystych zup, albo przygotować z nich słodki podwieczorek. Wystarczy pokroić je w nieco większą kostkę, panierować w mące, roztrzepanym jajku i bułce tartej i usmażyć na gorącym maśle, rumieniąc z obu stron. Podawać z konfiturami, dżemem lub słodkim (np. owocowym) sosem. Smacznego !!!!!!!!!!! Wyślij przepis znajomym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.