Jamaica Opublikowano 15 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2006 -5 szklanek mleka -1 łyżeczka masła -2 łyżki cukru -2 żółtka -0,5 torebki budyniu o smaku śmietankowym/waniliowym -1 cukier waniliowy -herbatniki 1 litr mleka zagotować z dodatkiem cukru waniliowego i masła. Wrzące mleko połączyć z budyniem rozprowadzonym w szklance zimnego mleka. Zagotować, trzymać na ogniu przez 2 minuty, po czym zestawić. Żółtka utrzeć z cukrem na puszysty kogiel-mogel. Połączyć z bardzo ciepłą zupą, lejąc cienkim strumykiem i cały czas ubijając. Gdy składniki dokładnie się połączą, rozlać na talerze. Zupę podawać posypaną obficie zmiażdżonymi herbatnikami lub czystą (wtedy herbatniki podawać oddzielnie). Smakuje doskonale na zimno i na ciepło. Na podwieczorek- poprostu IDEALNA :D Wyślij przepis znajomym Cytuj
monilek26 Opublikowano 23 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2006 Wczoraj zrobiłam tą zupkę. Muszę przyznać, że lepiej smakuje mi na zimno - jako napój. Zamiast herbatników wkruszyłam biszkopty. Bardzo dobra dla dzieci, które lubią potrawy mleczne........ no i mogą je jeść. Pozdrawiam Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.