Skocz do zawartości

Jaja po piekarsku


Jamaica

Rekomendowane odpowiedzi

-4 kajzerki -8 jaj -3 łyżki masła -3 dymki -4 łyżki mąki -półtorej szklanki mleka -1/3 szklanki startego, ostregom żółtego sera -sól, pieprz, sproszkowana papryka Kajzerki przekroić na połowy i wybrać z nich nieco miąższu. Tak wydrążone bułeczki włożyć na chwilkę do piekarnika i podpiec na złocisto. Jajka ugotować. W malutkim garnku rozgrzać masło, dodać posiekaną dymkę i dusić pod przykryciem 3 minuty. Posypać mąką, po czym dusić jeszcze 1 minutę. Wlać mleko. Doprawić solą, pieprzem i papryką. Mieszając, gotować na małym ogniu jakieś 5 minut, dodać żółty ser i dalej gotować na małym ogniu. Jaja posiekać, ułożyć na upieczonych bułeczkach, zalać przygotowanym sosem i zapiekać w naczyniu żaroodpornym przez 4-5 minut w nagrzanym piekarniku. Konsumować jeszcze ciepłe :D

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.