Jamaica Opublikowano 15 Kwietnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2006 -4 kajzerki -8 jaj -3 łyżki masła -3 dymki -4 łyżki mąki -półtorej szklanki mleka -1/3 szklanki startego, ostregom żółtego sera -sól, pieprz, sproszkowana papryka Kajzerki przekroić na połowy i wybrać z nich nieco miąższu. Tak wydrążone bułeczki włożyć na chwilkę do piekarnika i podpiec na złocisto. Jajka ugotować. W malutkim garnku rozgrzać masło, dodać posiekaną dymkę i dusić pod przykryciem 3 minuty. Posypać mąką, po czym dusić jeszcze 1 minutę. Wlać mleko. Doprawić solą, pieprzem i papryką. Mieszając, gotować na małym ogniu jakieś 5 minut, dodać żółty ser i dalej gotować na małym ogniu. Jaja posiekać, ułożyć na upieczonych bułeczkach, zalać przygotowanym sosem i zapiekać w naczyniu żaroodpornym przez 4-5 minut w nagrzanym piekarniku. Konsumować jeszcze ciepłe :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.