Skocz do zawartości

Babeczki z pianką i "karmelem" orzechowym


Jamaica

Rekomendowane odpowiedzi

NA BABECZKI: -2 szklanki mąki -0,5 szklanki cukru pudru -2 żółtka -200 g margaryny -2 łyżki śmietany (ale to tylko w sytuacji, gdyby ciasto nie chciało współpracować i nie dało się zagnieść jak trzeba :D) NA PIANKĘ: -2 białka -1/3 szklanki cukru -1/3 szklanki cukru pudru A NA KARMEL: -15 dag posiekanych orzechów -2 łyżki masła -3 łyżki cukru -3 łyżki miodu BABECZKI: Masło posiekać z margaryną. Dodać żółtka i cukier puder. Jak najszybciej zagnieść jednolite ciasto. Ewentulnie dodać troszkę śmietany. Ciasto zawinąć w folię i schłodzić w lodówce (jakieś 30 minut). Po upływie tego czasu wylepić nim foremki na babeczki. Powinno wyjść 20 sztuk. PIANKA: Białka ubić na BARDZO sztywną pianę. Pod koniec ucierania dodawać powoli cukier, a następnie cukier puder. Ciasto w foremkach pokryć niezbyt grubą warstwą pianki i piec w piekarniku, aż beza na wierzchu będzie dobrze ususzona. Myślę,że 20 minut wystarczy. KARMEL: Na patelni roztopić masło, miód i cukier. Dodać orzechy i smażyć razem aż masa zacznie gęstnieć. Gorący karmel wyłożyć na przestudzone babeczki. Nalezy przy tym bardzo uważać, aby nie uszkodzić bezy, bo to bardzo delikatna bestyjka :D Smacznego!!!!

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.