Skocz do zawartości

Pomidorowe bułeczki


Jamaica

Rekomendowane odpowiedzi

-4 bułki kajzerki -2 duże, dojrzałe pomidory -4 łyżki mleka -2 łyżki masła -cebula -4 jajka -tymianek -sól -pieprz -tłuszcz do wysmarowania formy Bułki kroimy na 1/3 wysokości i wyjmujemy z nich miąższ. Wierzchy i miąższ zalewamy mlekiem i odstawiamy. Wydrążone bułki smarujemy masłem zewnątrz i wewnątrz, a następnie wstawiamy na chwilę do lodówki, by masło stwardniało. Dzięki temu będą apetycznie chrupiące :D Na niewielkiej ilości masła smażymy drobno posiekaną cebulę. Gdy się zeszkli, dodajemy obrane ze skórki, pozbawione pestek pomidory. Chwilę zasmażamy, często mieszając. Dodajemy namoczoną bułkę, razem z mlekiem, w którym się moczyła. Nadal smażymy na niewielkim ogniu,aż powstanie gęsta, jednolita masa. Doprawiamy do smaku,żeby była pikantna. Masą nadziewamy bułki. Wkładamy je do żaroodpornego naczynia. W każdej bułeczce robimy niewielkie wgłebienie i wbijamy do niego jajko. Posypujemy solą i pieprzem, po czym wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do temperatury 1800C. Wyjmujemy gdy białko lekko się zetnie, a kajzerka zarumieni, na ogół po 10-12 minutach.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 2 miesiące temu...

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.