Skocz do zawartości

Sernik z brzoskwiniami (nie pieczony)


Jamaica

Rekomendowane odpowiedzi

-1 opakowanie biszkoptów (tyle,żeby można było wyłożyć dno dużej tortownicy) -3 opakowania (po 250g) serka homogenizowanego o smaku naturalnym) -250 g masła -1,5 szklanki cukru pudru -2 kopiaste łyżeczki zelatyny -0,5 szklanki mleka -5 żółtek -1 puszka brzoskwiń -kilka łyżeczek dżemu wiśniowego -1 opakowanie galaretki pomarańczowej (a jeśli uda Wam się zdobyć brzoswiniową to jeszcze lepiej) Brzoskwinie odsączyć na sitku. Żelatynę namoczyć w 2 łyżkach zimnego mleka. Gdy napęcznieje zalać pozostałym mlekiem, tym razem dla odmiany wrzącym. Dokładnie i energicznie wymieszać,żeby nie było grudek i odstawić do wystudzenia. Galaretkę przyrządzić zgodnie z przepisem na opakowaniu. Dno dużej tortownicy wyłożyć biszkoptami. Masło utrzeć z cukrem pudrem. Dodawać, cały czas ucoerając, po 1 żółtku, na przemian z łyżką serka. Gdy zarówno żółtka jak i ser znajdą się w całości w masie maślanej, dodać rozpuszczoną w mleku żelatynę i wszystko delikatnie wymieszać. Masę wylać na przygotowane biszkopty. Wyrównać powierzchnię i wstawić na chwilę do lodówki. Gdy masa lekko stężeje, ułożyć na wierzchu brzoskwinie (wybrzuszeniem do spodu). Miejsca po pestkach wypełnić dżemem. Całość zalać tęzęjacą galaretkę i ponownie wstawić do lodówki, ale już na kilka ładnych godzin. SMACZNEGO :D

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 1 miesiąc temu...

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.