Skocz do zawartości

Torcik Makagigi


Jamaica

Rekomendowane odpowiedzi

NA MASĘ: -1 szklanka miodu -1 szklanka cukru -250 g masła -1 łyżka czekolady w proszku (ewentualnie, ale to już tak bardzo ewentualnie, dobrego ciemnego kakao) -200g drobniutko posiekanych orzechów -1 łyżeczka mąki PONADTO : -1 opakowanie wafli okrągłych (lub kwadratowych) -czekoladowa lub orzechowa polewa (zrobiona własnoręcznie lub zakupiona w sklepie) -siekane orzechy MASA: Miód podgrzać na mały ogniu. Do gorącego dodać cukier, masło oraz orzechy. Całość smażyć przez chwilę ciągle mieszając. Pod koniec smażenia dodać czekoladę i mąkę rozprowadzoną na papkę w odrobinie wody. Masę gotować ok.15 minut ciągle mieszając.Po tym czasie zestawić z ognia. Jeszcze gorącą przekładać wafle. Na wierzchu ma być suchy, nieposmarowany wafel! Całość przycisnąć jakąś deseczką lub innym przedmiotem,który (jak to się mówi) "swoje waży" :D Odstawić na kilka godzin,żeby wszystko ładnie stężało, a później polać polewą i udekorować siekanymi orzechami. Smacznego :D

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.