ana Opublikowano 9 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2004 Ciasto z jagodami 5 żółtek 3 szkl.mąki 3/4 szkl.cukru 1 masło roślinne w kubku(250 g.) 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 litr jagód bułka tarta Masło pozostawić na chwilę w temp.pokojowej aby zmiękło.Zagnieść ciasto z w/w składników.Wyłożyć na blachę na to jagody i posypać bułką tartą(aby jagody nie puściły soku). Ubić 5 białek,dodać 3/4 szkl.cukru i jeszcze raz ubić, dodać zapach(1/2 cukru waniliowego lub 1/4 butelki zapachu cytrynowego).Ubitą pianę wyłożyć na jagody.Piec w temp.150st. C ok.1 godz. W ten sam sposób można zrobić jabłecznik dodając zamiast jagód jabłka.SMACZNEGO!!!!!!! Cytuj
EWA1992 Opublikowano 24 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2007 Ciekawy przepis na szybkie ciasto ale niekoniecznie może być z jagodami czy jabłkami,można dać inne owoce. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.