Skocz do zawartości

Aromatyczne duszone żeberka


Justyna 25

Rekomendowane odpowiedzi

Składniki: 1.5kg żeberek 600g cebuli 1/2ljasnego piwa 1-2 ziarna ziela angielskiego 1 gożdzik łyżeczka majeranku łyżeczka kminku łyżeczka słodkiej mielonej papryki 5 łyżek oleju 1-2łyżki mąki lub zagęstnika do sosów 2 łyżki posiekanej natki pietruszki sól, pieprz, Wykonanie: Żeberka pokroić na porcje oprószyc solą i pieprzem oraz posypać mąką lub zagęstnikiem Połowe oleju rozgrzać mocno na patelni Obsmażyć na nim żeberka z każdej strony na rumiany kolor Mięso wyjąć i osączyć z nadmiaru tłuszczu Cebulę obrać i pokroić w krążki podsmażyć na pozostałym oleju Posypać wymieszanymi przyprawami( gożdziki i zięle należy uprzednio utłuc)Mięso dodać do cebuli zalać piwem dokładnie wymieszać.Dusić pod przykryciem przez 40minut. Ewentualnie doprawić solą i pieprzem.Posypać natką.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 2 tygodnie później...

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.