Magdalena Opublikowano 1 Maja 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2006 * 1/2 kg śledzi matijasów * 1/2 słoika ogórków konserwowych pokrojone w kostkę [drobno] * 3 cebule pokrojone w kostkę lub w piórka * 2 łyżki oleju Matijasy namoczyć 4 godz. sprawdzić ,aby nie za słone. Pokroić na kawałki śledzie, układać warstwami . Cebulkę, śledzie, korniszony, cebulkę,śledzie itd.Górna warstwa cebulka. Ubić i zalać olejem docisnąć mniejszym talerzykiem i do lodówki na 2-3 dni. SMACZNEGO!!! Składniki można odpowiednio zwiększyć naprawdę dobre. :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baśka96 Opublikowano 10 Maja 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2006 Sledziki zrobione :) , za dwa dni degustacja ! ! ! :) :oops: :oops: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Magdalena Opublikowano 14 Maja 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2006 Sledziki zrobione :) , za dwa dni degustacja ! ! ! :) :oops: :oops: Napisz Basiu !!!jak smakowały koniecznie! gorąco cię pozdrawiam Magdalena!!!! :oops: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baśka96 Opublikowano 14 Maja 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2006 Sorry, całkiem zapomniałam, bo już po nich ani śladu , ale do rzeczy; śledziki owszem bardzo pycha, :) tylko rzeczywiście trzeba zwiększyć porcje składników bo zniknęły błyskawicznie :) :oops: .Dziękuję za przepis i polecam bo na letnie , gorące dni wspaniala , lekka np. kolacja. Pozdrawiam :oops: :oops: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Magdalena Opublikowano 17 Maja 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2006 :) Cieszę się ,że smakowało .Od czasu do czasu można nacieszyć się śledzikami ,polecam Ci jeszcze wiosenne śledzie pozdrawiam!! smacznie!! Magdalena!!! :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.