Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

* 1/2 kg śledzi matijasów * 1/2 słoika ogórków konserwowych pokrojone w kostkę [drobno] * 3 cebule pokrojone w kostkę lub w piórka * 2 łyżki oleju Matijasy namoczyć 4 godz. sprawdzić ,aby nie za słone. Pokroić na kawałki śledzie, układać warstwami . Cebulkę, śledzie, korniszony, cebulkę,śledzie itd.Górna warstwa cebulka. Ubić i zalać olejem docisnąć mniejszym talerzykiem i do lodówki na 2-3 dni. SMACZNEGO!!! Składniki można odpowiednio zwiększyć naprawdę dobre. :)

  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Sledziki zrobione :) , za dwa dni degustacja ! ! ! :) :oops: :oops:

Napisz Basiu !!!jak smakowały koniecznie! gorąco cię pozdrawiam Magdalena!!!! :oops:
Opublikowano

Sorry, całkiem zapomniałam, bo już po nich ani śladu , ale do rzeczy; śledziki owszem bardzo pycha, :) tylko rzeczywiście trzeba zwiększyć porcje składników bo zniknęły błyskawicznie :) :oops: .Dziękuję za przepis i polecam bo na letnie , gorące dni wspaniala , lekka np. kolacja. Pozdrawiam :oops: :oops:

Opublikowano

:) Cieszę się ,że smakowało .Od czasu do czasu można nacieszyć się śledzikami ,polecam Ci jeszcze wiosenne śledzie pozdrawiam!! smacznie!! Magdalena!!! :)

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.