Magdalena Opublikowano 1 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2006 * 1/2 kg śledzi matijasów * 1/2 słoika ogórków konserwowych pokrojone w kostkę [drobno] * 3 cebule pokrojone w kostkę lub w piórka * 2 łyżki oleju Matijasy namoczyć 4 godz. sprawdzić ,aby nie za słone. Pokroić na kawałki śledzie, układać warstwami . Cebulkę, śledzie, korniszony, cebulkę,śledzie itd.Górna warstwa cebulka. Ubić i zalać olejem docisnąć mniejszym talerzykiem i do lodówki na 2-3 dni. SMACZNEGO!!! Składniki można odpowiednio zwiększyć naprawdę dobre. :) Cytuj
baśka96 Opublikowano 10 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2006 Sledziki zrobione :) , za dwa dni degustacja ! ! ! :) :oops: :oops: Cytuj
Magdalena Opublikowano 14 Maja 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2006 Sledziki zrobione :) , za dwa dni degustacja ! ! ! :) :oops: :oops: Napisz Basiu !!!jak smakowały koniecznie! gorąco cię pozdrawiam Magdalena!!!! :oops: Cytuj
baśka96 Opublikowano 14 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2006 Sorry, całkiem zapomniałam, bo już po nich ani śladu , ale do rzeczy; śledziki owszem bardzo pycha, :) tylko rzeczywiście trzeba zwiększyć porcje składników bo zniknęły błyskawicznie :) :oops: .Dziękuję za przepis i polecam bo na letnie , gorące dni wspaniala , lekka np. kolacja. Pozdrawiam :oops: :oops: Cytuj
Magdalena Opublikowano 17 Maja 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2006 :) Cieszę się ,że smakowało .Od czasu do czasu można nacieszyć się śledzikami ,polecam Ci jeszcze wiosenne śledzie pozdrawiam!! smacznie!! Magdalena!!! :) Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.