Skocz do zawartości

Jagodzianki


Rekomendowane odpowiedzi

Ciasto: 1 kg mąki, 4-5 jajek, 1 szkl. cukru, ok. 1/2 l mleka ciepłego, margaryna ok 15 dag. 10 dag drożdży. Drożdże rozrobić w ciepłym mleuk z łyżeczką cukru. Pozostawić do wyrośnięcia. Jajka wymieszać z odrobiną soli tłuszczem, wszystko dodać do mąki i wygniatać. Pozostawić do wyrośnięcia. Ciasto rozwałkować, szklanką wycinać kółka i nadziewać łyżką jagód najlepiej z kompotu bądź dżemem jagodowym. Formować bułekczki. Piec ok 15-20 min w temp 200 C. Po wystudzeniu udekorować polewą waniliową bądz czekoladową.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 11 miesięcy temu...

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.