Skocz do zawartości

Zapiekanka Makaronowa


pszczółka maja

Rekomendowane odpowiedzi

pół paczki makaronu (grubszego np kolanek, świderek), 0,5 kg mięsa drobiwego, puszka czerwonej fasolki konserwowej, 30 dag pieczarek, 30 dag sera, przyprawy: sól, pieprz, vegeta, papryka Makaron ugotować. Mięso umyć, pokroić, przyprawić, smażyć na rozgrzanym oleju ok 15 min (aż mięso będzie miękkie. Pieczarki umyć, obrać, pokroić w plasterki i smażyć ok 5 min na patelni. Na dno żaroodpornego naczynia wyłożyć makaron, mięso, fasolkę, pieczarki i całość polać sosem (pół szklanki wody zagotować na patelni po pieczarkach dodać przyprawy, łyżkę śmietany i pół łyżki mąki. Całość wymieszać). Zapiekankę piec w nagrzanym piekarniku ok 15 min następnie posypać starkowanym serem i piec aż ser się rozpuści.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 10 miesięcy temu...

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.