Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

SKŁADNIKI: -2 filety z kurczaka -1-2 łyżeczki oleju -puszka moreli -peczek dymki -20dag pieczarek -2 małe sałaty rzymskie -peczek rzodkiewki -po 15 dag jogurtu i smietany 18% -1Lyżka soku z cytryny -sól pieprz cukier PRZYGOTOWANIE: 1Mięso pokroić w paski i smażyć 4 min. na oleju. Osączyć morele , razem z dymka pokroić w talarki. Sałatę porwac na mniejsze kawałki, pieczarki i rzodkiewkę pokroić w plasterki.Wymieszać wszystkie składniki 2Jogurt wymieszac ze śmietaną, 3 łyżkami zalewy z moreli sokiem z cytryny odrobiną soli pieprzu i cukru. Sosem zalać sałatę i wymieszać PS.Pieczarki można wcześnie udusić i usmażyć. Osobiście wolę surowe. SMACZNEGO:)

Opublikowano

Sałatka zapowiada się smacznie, ale ma dwa pytanka:

primo - czy mięsko należy przyprawiać np. vegetą,

secundo - czy można zastąpić sałatę rzymską jakąś inną sałatą np. lodową?

Pozdrawiam!

Opublikowano

Zapomniałam napisać że mięso należy przyprawić najlepiej przyprawą do kurczaka ale może być też vegeta. Oczywiście zamiast sałaty rzymskiej można dać inną. Życzę smacznego

Opublikowano

Sałatka zniknęła szybko ze stołu - zrobiłam ją na niedzielę.

Kurczaka przyprawiłam vegetą i dałam sałatę zwykłą.

Pewnie będę ją przyrządzać częściej bo zasmakowała rodzince.

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.