anka17 Opublikowano 27 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2006 SKŁADNIKI: -2 filety z kurczaka -1-2 łyżeczki oleju -puszka moreli -peczek dymki -20dag pieczarek -2 małe sałaty rzymskie -peczek rzodkiewki -po 15 dag jogurtu i smietany 18% -1Lyżka soku z cytryny -sól pieprz cukier PRZYGOTOWANIE: 1Mięso pokroić w paski i smażyć 4 min. na oleju. Osączyć morele , razem z dymka pokroić w talarki. Sałatę porwac na mniejsze kawałki, pieczarki i rzodkiewkę pokroić w plasterki.Wymieszać wszystkie składniki 2Jogurt wymieszac ze śmietaną, 3 łyżkami zalewy z moreli sokiem z cytryny odrobiną soli pieprzu i cukru. Sosem zalać sałatę i wymieszać PS.Pieczarki można wcześnie udusić i usmażyć. Osobiście wolę surowe. SMACZNEGO:) Cytuj
Bernimek Opublikowano 27 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2006 Sałatka zapowiada się smacznie, ale ma dwa pytanka: primo - czy mięsko należy przyprawiać np. vegetą, secundo - czy można zastąpić sałatę rzymską jakąś inną sałatą np. lodową? Pozdrawiam! Cytuj
anka17 Opublikowano 28 Maja 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2006 Zapomniałam napisać że mięso należy przyprawić najlepiej przyprawą do kurczaka ale może być też vegeta. Oczywiście zamiast sałaty rzymskiej można dać inną. Życzę smacznego Cytuj
Bernimek Opublikowano 29 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2006 Sałatka zniknęła szybko ze stołu - zrobiłam ją na niedzielę. Kurczaka przyprawiłam vegetą i dałam sałatę zwykłą. Pewnie będę ją przyrządzać częściej bo zasmakowała rodzince. Cytuj
anka17 Opublikowano 29 Maja 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2006 Bardzo się cieszę że smakowała Tobie i rodzinie:) Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi