olusia1 Opublikowano 10 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2006 Biszkopt z ok 5-6 jaj Krem- masło kostka 2 jajka 4 łyzki cukru, cukier waniliowy alkohol można dodać orzechy mielone lub kokos herbatniki +alkohol +lukier pieczemy biszkopt , gdy będzie gotowy robimy krem , jajka ubijamy z cukrem i cukrem wanilowym , masło ucieramy dodając powoli masę jajeczną , można dodac troszku alkoholu oraz bakalie jak ktos lubi. wykonanie-na biszkopt smarujemy krem , na to herbatnki maczane w alkoholu oraz na górę kazdego herbatnika dekorujemy lukren oraz mozemy dać rodzynkę do ozdoby lub kokos . polecam!!! wstawić do lodówki ! Cytuj
gosiek50 Opublikowano 10 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2006 Witam-dzięki za kolejny fajny przepis.Jeżeli ciasto smakuje tak ,jak wygląda na zdjęciu to rewelacja. W najbliższym czasie je upieke i dam znać jak wyszło. :-) :-D :D Przesyłam gorące pozdrowienia. :D Cytuj
monilek26 Opublikowano 10 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2006 Wygląda naprawdę fantastycznie. Robię bardzo podobne ciasto tylko zamiast herbatników daję okrągłe biszkopciki, a na wierzch daję polewę czekoladową. Pozdrawiam Cytuj
gosiek50 Opublikowano 31 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2006 Cisto upiekłam na moje imieniny , wszystkim gościom bardzo smakowało.Dzięki za fajny przepis. :-) :-) Pozdrawiam Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi