olusia1 Opublikowano 10 Czerwca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2006 Biszkopt z ok 4-5 jaj krem - 3 szklanki mleka 1 szklanka cukru 1 szklanka mąki 1 kostka margaryny lub 25dag masła 1 cukier waniliowy olejek smietankowy (pół) oraz wiórki jedna paczka 25 dag 1łyżka margaryny 3łyzki cukru pudru olejek śmietankowy Pieczemy biszkopt znajdziesz go w innych moich przepisać , najczęsciej robię na 3 jaja -3łyżki mąki , 3 łyzki cukru , proszek do pieczenia oraz cukier waniliowy , łyżka octu . 2 szklanki mleka +cukier gotujemy do tego wlewamy szklankę mleka rozmieszaną z mąką -gotujemy budyń , masło lub margarynę ucieramy i powoli dodajemy wystudzoną masę budyniową plus olejek . Margarynę stopić z cukrem pudrem wsypać wiórki i i olejek smietankowy .Podsmażamy na złoty kolor. Przepis dostałam pare lat temu od kuzynki :D :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gosiek50 Opublikowano 10 Czerwca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2006 I co dalej robimy z tym ciastem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olusia1 Opublikowano 10 Czerwca 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2006 na biszkopt wykładamy masę budyniową na to wiórki :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
monilek26 Opublikowano 10 Czerwca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2006 Kiedyś robiłam ciasto Rafaello ale trochę inaczej, bez budyniu - i powiem szczerze, że się zawiodłam. Teraz skorzystam z Twojego przepisu i mam nadzieję, że się nie rozczaruje...... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.