Skocz do zawartości
pszczółka maja

Pomidorowa Na Wędzonce

Rekomendowane odpowiedzi

Składniki: 0,5 kg kości wędzonych (schabowych albo żeberek) 1 kg pomidorów, przecier pomidorowy, 4 marchewki, 1 korzeń pietruszki, kawałek selera, natka pietruszki, koperek, sól, pieprz, vegeta Około 3 litrów wody zagotowujemy, dodajemy, marchewkę, pietruszkę, seler. Gdy ważywa zaczynają mięknąć wkładamy kości wędzone. Pomidory myjemy i sparzamy wodą, aby zeszła skórka, kroimy w ćwiartki i wrzycamy do zupy. Gotujemy do momentu aż pomidory się rozpadną. Wsypujemy przyprawy, trochę posiekanej natki i koperku. Zupkę w tym momencie należy spróbować i do smaku dodać przecieru pomidorowego. Ja dodaje własnoręcznie zrobiony przecier (w lato gotuje pomidory bez skórek, doprawiam solą, pieprzem, vegetą, pasteryzuje i zamykam do słoiczków). Zazwyczaj daje ok. pół szklanki przecieru. Można oczywiście dać przecier ze sklepu. Myśle, że wtedy zupka też będzie pyszna. Zupę podajemy tradycyjnie z makaronem. Polecam bo pachnie i smakuje doskonale. :D

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Zupa pomidorowa-to ulubiona zupa mojego syna ,ale jeszcze nigdy nie gotowałam jej na wędzonce, następnym razem muszę wypróbować Twój przepis-dzięki za fajny pomysł. :-D :-D :-D Pozdrawiam serdecznie

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Ja gotując zupę pomidorową dodaję do wywaru coś wędzonego - polecam bo smak zupy jest wtedy naprawdę wyjątkowy. Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Gotując dziś zupę , za Twoją radą pszczółko dodałam wędzonki zupa wyszła bardzo smaczna i naprawde wszystkim smakowała. :-D :-D :-D Pozdrawiam serdecznie

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Bardzo lubie zupke pomidorową ale nie robiłam na wędzonce. Jutro jak dostane kosteczki to zrobie i zobacze jak smakuje taka zupka.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.


  • Przeglądający   0 użytkowników

    Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.