Bernimek Opublikowano 11 Czerwca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2006 składniki: 50 dag mięsa mielonego wołowo-wieprzowego, 1 FIX do kotletów mielonych, 2 łyżki orzeszków ziemnych, 2 łyżki posiekanej pietruszki, 1-2 cebule, 1 ząbek czosnku, 7-8 suszonych śliwek bez pestek, 5-6 łyżek białego wina (wytrawnego), zioła prowansalskie, cynamon mielony (opcjonalnie), wykonanie: Cebule i czosnek obrać a nastepnie posiekać. Orzeszki oraz śliwki pokroić drobno. Mięso przygotować wg przepisu na FIX-ie. Następnie dodać: cebulkę, czosnek, orzeszki, śliwki, zioła i 1 łyżkę pietruszki. Można dodać szczyptę cynamonu, wtedy kuleczki mięsne będą miały taki lekko egzotyczny posmak. Z mięsa uformować kuleczki, następnie obtaczać je w mące i usmażyć na oleju. Do pozostałego na patelni sosu dodać wino i tyle samo wody. Gotować jakieś 10 minut. Kuleczki podawać z ryżem ugotowanym na sypko oraz sosem. Posypać natką. S*M*A*C*Z*N*E*G*O Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.