Skocz do zawartości

Ptasie Mleczko- Truskawkowe


ina12

Rekomendowane odpowiedzi

50 dag truskawek 2 galaretki truskawkowe 1 cytryna 2 szklanki kremówki cukier puder kilka truskawek pokrojonych w plasterki biała czekolada lub biała polewa czekoladowa szklanka wody Cytrynę sparzyć, osuszyć, zetrzeć skórkę i wycisnąc sok. Galaretki rozpuścić w szklance wody. Dodać skórkę z cytryny i sok, studząc trzeba co jakiś czas mieszać. Gdy zacznie tężeć, wlać śmietanę, dodać do smaku cukier puder i ubić na puszystą masę. Truskawki ułożyc w płaskim naczyniu, zalać tężejacą masą, wstawić do lodówki do całkowitego stężenia. Przed podaniem naczynie wstawić na moment do gorącej wody i wyłożyć ptasie mleczko na półmisek, dekorując plasterkami truskawek, a następnie polać roztopioną białą czekoladą, względnie białą polewą czekoladowa. ina12

post-2336-1172254344_thumb.jpg

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.