Skocz do zawartości

Ta Bita śmietana-:(


Gość ROBACZEK
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

cześć , jestem nowym użytkownikiem i mam pytanko???

Od dłuższego czasu poszukuje informacji, w jaki sposób ubija sie ,,bitą śmietanę", kilka razy próbowałam i nigdy mi nie wychodziło. Nie wiem w jak długim czasie się ją ubija i czy dodając cukier od razu , robię błąd????

Proszę o odpowiedź.

Pozdrawiam wszystkich smakoszów i łasuchów :D

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Przede wszystkim raczej uzywaj smietany 36%.Początkowo....tzn na chwile włącz mikser na małe obroty a po trzech minutach zwieksz obroty. Dopiero gdy smietana zacznie gestniec ,dodaj cukier....puder i troszeczke cuk. wanil.......musi sie udac.Acha.....smietana musi byc schłodzona!!!powodzenia!!!!

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 3 tygodnie później...
  • 3 miesiące temu...
  • 4 tygodnie później...

Nigdy bym tu nie zaglądnęła i się nie zapisała gdyby nie ta Bita Śmietana, szukałam jak mogę ją zrobić ze śmietany 30%. Czy konieczne jest dodawanie jakichś dodatków ulepszających np. smietan.fix czy tp?? Chodzi mi o szybkie zrobienie bitej śmietany, która nie musi długo stać, z jak najprostszych składników. Prosiłabym o szybka odpowiedź. ;-)

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

 Udostępnij

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.