Skocz do zawartości
Forum Kulinarne Smaczny.pl

Rekomendowane odpowiedzi

-1 MAŁY JOGURT NATURALNY(GĘSTY) -3 ŁYŻKI MAJONEZU -4-5 ZĄBKÓW CZOSNKU (przecisnąć przez praskę) -1 ŁYŻECZKA OREGANO SUSZONEGO LUB ŚWIEŻEGO -1 ŁYŻECZKA KOPERKU SUSZONEGO LUB ŚWIEŻEGO Wszystkie składniki połączyć ze sobą i już jest gotowy sos. SMACZNEGO :-D :-D :-D

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Witaj! Ten sos będzie idealny do pizzy.Dziękuję za przepis. Pozdrawiam. :lol:

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

cześc ten sosik moze być chyba dobry jako dodatek do wędlin lub pieczonych mięs albo służyć jako dip do np. warzyw :lol:

post-4466-1168329950_thumb.gif

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Robię podobny sosik ale nigdy nie dodawałam do niego koperku . Teraz będę o nim pamiętać. Używam go do sałatek i surówek a najczęściej latem do potraw grillowanych.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Doruniu, mozesz powiedziec ile dokladnie tego jogurtu naturalnego (wagowo lub objetosciowo), 250ml? Nie mieszkam w Polsce, wiec trudno jest mi ocenic (maly jogurt). Dzieki wielkie za przepis, wyprobuje na pewno.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Witaj kitko31! Pisząc mały jogurt naturalny miałam na myśli,jak dobrze się domyśliłaś taki 250 ml.Zachęcam do wypróbowania tego sosu,bo jest naprawdę smaczny i pasuje zarówno do mięs pieczonych jaki i do kanapek z wędliną. Pozdrawiam Cię bardzo cieplutko :razz:

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Sos jest faktycznie bardzo dobry, Ja nie daje oregano tylko świeży koperek i polewam sosem gotowane ziemniaki do obiadu.Do tego kotlet itd...

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Dzisiaj robiłam pizzę i zrobiłam Twój sosik Doruniu! Pyszny!!! Dzięki za przepis. Wykorzystam go na pewno nie jeden raz. POzdrawiam Cieplutko> Renata :razz:

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Bardzo się cieszę,że smakował Wam sosik Reniu,można go stosować do różnych dań. Pozdrawiam :razz:

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

potwierdzam sosik jest pychota ja robię taki sam jeszcze muszę spróbować dodać koperek (tak jeszcze nie robiłam) ostatnio ten sos podałam do pieczonych ziemniaków w piekarniku pychota :razz:

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

sos jest naprawdę zankomity! dzisiaj na obiad podałam go do ziemniaczków, ale nie mając koperku, dałam ciut, bazyli, tymianku i organo -tylko ciut- i naprawdę bardzo nam smakował, czosnek oczywiscie też, bez tego ani rusz... bardzo dobry Doruniu!!! pozdrawiam Jola :razz:

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Ja również robiłam dzisiaj ten sos, tyle że zamiast oregano dałam soli ziołowej,pycha. U mnie stanowił dodatek do jajek, takich gotowanych, ale bez skorupki. Niewiem jak się nazywają :razz: , chyba sadzone.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.


  • Przeglądający   0 użytkowników

    Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.