Skocz do zawartości

Szarpaniec


siula

Rekomendowane odpowiedzi

CIASTO: 4 jajka 4 łyżki oleju szklanka cukru pudru szklanka mąki tortowej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 2 łyżeczki proszku do pieczenia Jajka, cukier i olej ubijamy mikserem do czasu kiedy składniki się połączą.Następnie nie przerywając ubijania dodawać porcjami przesiane obie mąki oraz proszek do pieczenia i ubijać do momentu gdy ciasto stanie się jednolite i pulchne.Wylewamy do wcześniej przygotowanej tortownicy o średnicy 24 cm.Pieczemy w temperaturze 180 stopni C przez 30 minut.Po upieczeniu pozostawiamy do ostudzenia. MASA: 0,5 l śmietany kremówki 2 śmietan fixy 30 dag truskawek 6 łyżeczek żelatyny galaretka truskawkowa Połowę wystudzonego ciasta rwiemy na małe kawałki i wykładamy do tortownicy o średnicy 26 cm,tak aby przykryć dno(z pozostałą część ciasta możemy po prostu zjeść:-).Śmietanę ubijamy ze śmietan fixami.Pod koniec ubijania dodajemy żelatynę rozpuszczoną w filiżance gorącej wody.Masę wylewamy na porwany biszkopt i wstawiamy do lodówki,żeby wszystko stężało.Następnie na stężałej masie układamy truskawki-mogą być w całości lub pokrojone na mniejsze kawałki.Truskawki zalewamy tężejącą galaretką.Ponownie wkładamy do lodówki w celu całkowitego stężenia.Smacznego!!! :-)

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.