ulinek77 Opublikowano 11 Lipca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2006 Bananowy chlebek 2 szklanki maki pszennej 3/4 szklanki cukru pudru 2-3 jaja 1/2 margaryny Palmy lub masła 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 łyżeczka sody oczyszczonej 5 łyżek gorącego mleka 4 banany Mąkę przesiać, wymieszać z proszkiem do pieczenia. Masło lub margarynę utrzeć z cukrem i dodawać po jednym jajku. Wyrobić puszystą masę. Potem dodawać mąkę oraz sodę wymieszaną z gorącym mlekiem. Następnie dodać banany rozdrobnione widelcem. Wlać do blachy lub tortownicy posmarowanej margaryna i wysypaną tartą bułką. Piec około 40 – 45 minut. Po wystygnięciu wierzch ciasta można posypać cukrem pudrem lub polać polewą według uznania, albo wcale nic nie robić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.