ulinek77 Opublikowano 21 Lipca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2006 Sałatka warstwowa 4-6 świeże ogórki 1 1/2 torebki ugotowanego w osolonej wodzie ryżu 3 łyżki śmietany 3 łyżki majonezu 20-25 dag wędliny szczypior lub por 4-5 ugotowanych na twardo jajek puszka fasoli czerwonej majonez Na Pierwszą warstwę: Pokroić w kostkę i posolić ogórki i odstawić na chwilkę, potem odsączyć na sicie. Wyłożyć do naczynia. Na drugą warstwę: Równomiernie ułożyć schłodzony ryż. Na trzecią warstwę: Warstwę ryżu posmarować śmietana wymieszaną z majonezem. Na czwartą warstwę: Wyłożyć pokrojoną w kostkę wędlinę /to co ma się w domu/. Na piątą warstwę: Pokroić szczypior lub por według uznania. Na szóstą warstwę: Keczup pikantny lub łagodny, według uznania. Na siódmą warstwę: Pokroić w kostkę jajka ugotowane na twardo. Na ósmą warstwę: Czerwona fasolę odsączyć na sicie i układać na jajkach. Na dziewiątą warstwę: Udekorować majonezem według uznania. Sałatka najładniej wygląda w przezroczystym naczyniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bernimek Opublikowano 22 Lipca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2006 Bardzo fajny ten przepisik ... prościutki i zapowiadający sie smacznie ... właśnie drukuję i będę ją dziś robić ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bernimek Opublikowano 13 Sierpnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2006 Wypróbowałam !!! Szalenie smakowicie prezentuje się ta sałatka a jej smak jest porównywalny z wyglądem. P*O*L*E*C*A*M Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.