Skocz do zawartości

Tarta Z Borówkami


siula

Rekomendowane odpowiedzi

SKŁADNIKI: 20 dag margaryny 2 szklanki krupczatki 0,5 szklanki cukru pudru cukier waniliowy 2 żółtka łyżeczka proszku do pieczenia 500 g amerykańskich borówek WYKONANIE: Z podanych składników zagniatamy ciasto i wkładamy na dwie godziny do lodówki. Ciasto dzielimy na dwie części: mniejszą i większą. Większą wykładamy na spód przygotowanej formy do tart. Wysypujemy umyte i odsączone borówki. Przykrywamy rozwałkowaną mniejszą częścią ciasta. Pieczemy w temperaturze 200 stopni przez 30 minut. Najlepiej smakuje z porcją bitej śmietany. Pychotki :-)

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.