Skocz do zawartości

Miłosny - Likier Brzoskwiniowy


ina12

Rekomendowane odpowiedzi

1 kg brzoskwiń 40 dag cukru 0,5 l czystej wódki 100 g spirytusu Dojrzałe brzoskwinie kroimy w ćwiartki, zasypujemy cukrem i zostawiamy na kilka dni aż puszczą sok. Następnie wlewamy wódkę, spirytus i pozostawiamy na 2 - 3 tygodnie. Po tym czasie zlewamy przez gazę do czystych butelek i szczelnie zamykamy. ina12

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Wow :) coś nowego :) coś miłosnego :-) - hmmm ciekawie się zapowiada :-D

Dziękuję za kolejny wspaniały przepisik Ineczko :-P

Ps. Mam pytanko :-P

Czy te brzoskwinie zalane wódką i spirytusem mogą być na przykład przechowywane (przez te 2-3 tygodnie) w dużym i zakręconym słoiku, czy w jakimś odkrytym naczynku :-)

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

No to można powiedzieć „pierwsze koty za płoty” :-) – brzoskwinie już kupione, pokrojone i zasypane cukrem :-)

Oto dowód:

post-8-1163923273_thumb.jpg

post-8-1163923291_thumb.jpg

post-8-1163923308_thumb.jpg

post-8-1163923340_thumb.jpg

post-8-1163923356_thumb.jpg

Może ktoś się do mnie przyłączy, i razem będziemy oczekiwać na likier :) :) :-D

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.