Skocz do zawartości

Kremówka Kokosowa


ina12

Rekomendowane odpowiedzi

Ciasto: 1/2 kostki margaryny 1/2 szklanki cukru 2 szklanki mąki, 2 jajka 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia Masa budyniowa: 1 litr mleka 3 budynie śmietankowe Masa kokosowa: 2 jajka 1/2 szklanki cukru 20 dag wiórek kokosowych 1/2 kostki margaryny Ciasto zagnieść i rozłożyć na blaszkę. Budyń ugotować i ciepły rozłożyć na cieście Margarynę rozpuścić, przestudzić. Ubić pianę z dwóch białek, dodac cukier, 2 żółtka, kokos i dobrze wymieszać. Do tej masy dodać rozpuszczoną i przestudzoną margarynę. Wyłożyć na masę budyniową. Piec około 40 minut w nagrzanym piekarniku w temp. 150*C.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.