Skocz do zawartości

Marynata Z Fasoli Szparagowej


ina12

Rekomendowane odpowiedzi

Strąki fasoli żółtej albo zielonej Zalewa: 1 litr wody 1 łyżeczka soli pełna łyżka cukru 1/4 szklanki octu 10% cząber,gałązki kopru z nasionami do każdego słoika 3-4 małe cebulki kawałki czerwonej papryki czosnek Oczyszczone strąki fasoli obgotować w wodzie 6-8 minut. odcedzić, do każdego słoika na dno włożyc po małej gałązce suchego kopru, oraz cząber, można dołożyć po ząbku czosnku. Fasolkę układać w słoikach, przekładając paskami czerwonej papryki i małymi cebulkami. Przygotować zalewę z solą i cukrem, dodać ocet. Marynata ta jest kwaśna, lecz łagodna w smaku. Kto chce mieć marynate ostrzejszą może zwiększyć ilość octu. Goracą zalewą napełniać słoje, zamknąć i wstawić do pasteryzacji na około 20 minut. Ta marynata szczególnie smakuje w sałatkach ziemniaczanych, oraz jako dodatek do potraw z mięsa. Ja ta marynatę robię zawsze z żółtej fasolki, a zamiast małe cebulki dodaję krojona cebulę. ina12

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.