ina12 Opublikowano 28 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2006 50 dag śliwek węgierek 50 dag jabłek antonówek 3-4 łyżki oleju sól, cukier, majeranek do smaku Przekrojone śliwki bez pestek oraz obrane ze skórki i pokrojone w ćwiartki jabłka, włożyć do naczynia z rozgrzanym olejem, dodać sól, cukier, posypać majerankiem i mieszając ogrzewać aż owoce zmiękną. (nie dopuścić do rozgotowania). Układać gorące do słoików, dostosować pojemność słoików do jednorazowego użycia. Słoje zamknąć i wstawić do pasteryzacji na około 20 minut. Tak przygotowane owoce są bardzo smacznym dodatkiem do mięsa pieczonego, gotowanego, do pasztetu i drobiu, a także do kanapek. ina12 Cytuj
ali Opublikowano 28 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2006 Ina, chcesz mnie wykończyć w te upały? Ale jak tu nie spróbować, skoro zapowiada się tak pysznie? Zrobię, bo dotąd to tylko robiłam powidła i śliwki w occie. A tak na marginesie, czy nie jesteś przypadkiem inka? Coś tak mi się wydaje, ale może moje podejrzenia są nieprawdziwe a trop fałszywy? Cytuj
ina12 Opublikowano 28 Lipca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2006 Ali spokojnie, nadchodzi ochlodzenie i dlatego nie ma mowy żebyś sie wykończyła. Pozdrawiam. ina12 Ja nie jestem inka, ja jestem Halina czyli skrót podaję ina. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.