ina12 Opublikowano 28 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2006 50 dag śliwek węgierek 50 dag jabłek antonówek 3-4 łyżki oleju sól, cukier, majeranek do smaku Przekrojone śliwki bez pestek oraz obrane ze skórki i pokrojone w ćwiartki jabłka, włożyć do naczynia z rozgrzanym olejem, dodać sól, cukier, posypać majerankiem i mieszając ogrzewać aż owoce zmiękną. (nie dopuścić do rozgotowania). Układać gorące do słoików, dostosować pojemność słoików do jednorazowego użycia. Słoje zamknąć i wstawić do pasteryzacji na około 20 minut. Tak przygotowane owoce są bardzo smacznym dodatkiem do mięsa pieczonego, gotowanego, do pasztetu i drobiu, a także do kanapek. ina12 Cytuj
ali Opublikowano 28 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2006 Ina, chcesz mnie wykończyć w te upały? Ale jak tu nie spróbować, skoro zapowiada się tak pysznie? Zrobię, bo dotąd to tylko robiłam powidła i śliwki w occie. A tak na marginesie, czy nie jesteś przypadkiem inka? Coś tak mi się wydaje, ale może moje podejrzenia są nieprawdziwe a trop fałszywy? Cytuj
ina12 Opublikowano 28 Lipca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2006 Ali spokojnie, nadchodzi ochlodzenie i dlatego nie ma mowy żebyś sie wykończyła. Pozdrawiam. ina12 Ja nie jestem inka, ja jestem Halina czyli skrót podaję ina. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi