Skocz do zawartości

Biała Kiełbasa Z Pieczarkami I Papryką


ina12

Rekomendowane odpowiedzi

1/2 kg białej parzonej kiełbasy 1 strąk zielonej papryki 30 dag pieczarek 3 cebule 3 zabki czosnku, 1 szklanka bulionu z kostki 3 łyżki oliwy 2 łyżki sosu sojowego 3/4 szklanki kiełków sojowych 2 łyżki posiekanego szczypiorku sól, pieprz Posiekaną cebulę zeszklić na oliwie, dodać umyte, pokrojone pieczarki i oczyszczoną pokrojoną w paski paprykę, chwilę poddusić. Kiełbasę białą obrać ze skórki, pokroić i włożyć do warzyw. Do potrawy wlać bulion, sos sojowy i ewentualnie jeżeli to konieczne przyprawić solą i pieprzem do smaku. Dusić 30 minut na małym ogniu pod przykryciem. Od czasu do czasu mieszając i podlewając w razie potrzeby wodą. Po tym czasie dodać zmiażdżony czosnek i kiełki sojowe i dusić jeszcze przez 3-4 minuty. Posypać szczypiorkiem. Potrawę tą podawać z piwem i białym pieczywem. ina12

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 3 tygodnie później...

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.