ina12 Opublikowano 3 Sierpnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2006 1/2 kg białej parzonej kiełbasy 1 strąk zielonej papryki 30 dag pieczarek 3 cebule 3 zabki czosnku, 1 szklanka bulionu z kostki 3 łyżki oliwy 2 łyżki sosu sojowego 3/4 szklanki kiełków sojowych 2 łyżki posiekanego szczypiorku sól, pieprz Posiekaną cebulę zeszklić na oliwie, dodać umyte, pokrojone pieczarki i oczyszczoną pokrojoną w paski paprykę, chwilę poddusić. Kiełbasę białą obrać ze skórki, pokroić i włożyć do warzyw. Do potrawy wlać bulion, sos sojowy i ewentualnie jeżeli to konieczne przyprawić solą i pieprzem do smaku. Dusić 30 minut na małym ogniu pod przykryciem. Od czasu do czasu mieszając i podlewając w razie potrzeby wodą. Po tym czasie dodać zmiażdżony czosnek i kiełki sojowe i dusić jeszcze przez 3-4 minuty. Posypać szczypiorkiem. Potrawę tą podawać z piwem i białym pieczywem. ina12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gosiek50 Opublikowano 19 Sierpnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2006 Dzięki Ino za dobry pomysł na białą kiełbaske , w najbliższym czasie musze koniecznie ją wypróbować . :mrgreen: :shock: Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.