Skocz do zawartości

Bakłażany W Sosie Sojowym


ina12

Rekomendowane odpowiedzi

1 bakłażan 1 mała cebula 1 duży pomidor 10 dag pieczarek 1 ząbek czosnku 3 łyżki oliwy 3 łyżki sosu sojowo- grzybowego szczypta ostrej papryki, pieprz, sól, natka pietruszki, według gustu można uzyc inne zioła. Bakłażana myjemy i kroimy w kostkę, pieczarki oczyszczone pokroić w cieńkie plasterki lub w kostkę, tak samo postąpić z cebulą. Pomidora sparzamy , obieramy ze skórki i kroimy w ósemki. Na 2 łyżkach oliwy szklimy cebulę, a następnie dodajemy pieczarki. Gdy odparuje z nich sok, wrzucamy bakłażany i dusimy około 10 minut, po czym dodajemy pomidory i czosnek. Mieszając dusimy wszystko na średnim ogniu jeszcze przez około 15 minut po czym doprawiamy do smaku. Tak przyrządzone bakłażany są dobre na gorąco i na zimno. ina12

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.