Skocz do zawartości
ina12

Bakłażany W Sosie Sojowym

Rekomendowane odpowiedzi

1 bakłażan 1 mała cebula 1 duży pomidor 10 dag pieczarek 1 ząbek czosnku 3 łyżki oliwy 3 łyżki sosu sojowo- grzybowego szczypta ostrej papryki, pieprz, sól, natka pietruszki, według gustu można uzyc inne zioła. Bakłażana myjemy i kroimy w kostkę, pieczarki oczyszczone pokroić w cieńkie plasterki lub w kostkę, tak samo postąpić z cebulą. Pomidora sparzamy , obieramy ze skórki i kroimy w ósemki. Na 2 łyżkach oliwy szklimy cebulę, a następnie dodajemy pieczarki. Gdy odparuje z nich sok, wrzucamy bakłażany i dusimy około 10 minut, po czym dodajemy pomidory i czosnek. Mieszając dusimy wszystko na średnim ogniu jeszcze przez około 15 minut po czym doprawiamy do smaku. Tak przyrządzone bakłażany są dobre na gorąco i na zimno. ina12

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.


  • Przeglądający   0 użytkowników

    Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.