DeLarge Opublikowano 8 Sierpnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2006 ostatnio w trakcie urlopu miałem okazję spróbować smażonych parówek w pikantnym cieście a'la naleśnikowe (było tylko bardziej gęste). paróweczki te jak mniemam były smażone w głębokim tłuszczu a podane były z wbitą wzdłuż wykałaczką. spotkaliście się może z takim przepisem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MONIKA.P Opublikowano 30 Września 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2006 ja parówki robie tak:smażę nalesniki takie z przyprawami,na kazdy usmażony nalesnik kłade tarty zólty ser na to polowa parówki i zwijam tak jak nalesniki obtaczam w jajku i bułce i smaze.pyszne sa podwane z keczupem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Katarzyna Opublikowano 21 Listopada 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2006 Ja parówki piekę w cieście drożdżowym podałam przepis na przekąskach Ciasto drożdżowe z lodówki. Polecam smakują wyśmienicie. ;) Nawet ostatnio widziałam w sklepie ale kosztowały prawie 20 zł za kilogram ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
winiusia Opublikowano 21 Listopada 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2006 Ja czasem robię parówki w cieście, właśnie naleśnikowym tylko jest gęstsze, ale ciasta nie przyprawiałam na ostro ale kiedyś spróbuję ;) Nie zapomnę, jak moja ciotka zrobła kiedyś świetne parówki w cieście francuskim, był tam jeszcze ogórek konserwowy i pomidor i nie pamiętam czy coś jeszcze. Nie zapomnę tego smaku.Może ktoś zna ten przepis??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.